Egy kubai blogger hülyítette 8 hónapig Castro fiát

Vágólapra másolva!
Egy kolumbiai sportújságírónő elcsavarta Fidel Castro fiának a fejét. A bökkenő mindössze annyi, hogy a nő valójában férfi, nem kolumbiai, hanem floridai, és nem sportújságíró, hanem blogger. Egy kubai emigráns viccelte meg Antonio Castrót, aki számolatlanul veri el a pénzt, miközben az évtizedekig apja, most pedig nagybátyja által vezetett Kuba lakossága csak tengődik.
Vágólapra másolva!

Fidel Castro fiát, Antoniót behálózta egy kolumbiai nő - írja a Daily Telegraph. Románcuk nyolc hónapja kezdődött az interneten, a lap szerint chat-beszélgetéseik és e-mailes levélváltásuk erősen túlfűtött volt. A nő most feltétlenül Kubába akar menni, hogy láthassa imádottját.

A történet valójában ennél kevésbé romantikus: a Claudia Valencia nevű nő voltaképp egy floridai blogger, Luis Dominguez - írja a Telegraph. Dominguez maga is Kubában született, célja, hogy leleplezze a kubai rezsimet, amely elnyomja a népet, vezetői viszont dőzsölnek. "Mialatt a hétköznapi kubaiak nem használhatják a havannai hotelek internet-kávézóit, ennek a fickónak BlackBerry telefonja és korlátlan internet-hozzáférése van" - nyilatkozta Dominguez a Miami Herald című lapnak. A Miami Herald folyamatosan közli nyomtatásban az ifjú Castro és az ál-Claudia chat-társalgásait.

A 40 éves Antonio Castrót drága mulatságokkal vádolja a kritikus emigráns. Állítólag azzal dicsekszik, hogy hétvégéket tölt Varaderóban, Kuba egyik legfelkapottabb üdülőhelyén, és hogy drága bevásárlókörutakon vesz részt, ahol egyéni tervezésű ruhákat vesz magának.

Azzal is megpróbált felvágni a nem létező Claudia előtt, hogy ő, mint a kubai baseball-válogatott orvosa, beutazhatja a fél világot. Ennek nyomatékosítására fotókat is küldött magáról, amint a pekingi olimpia helyszínein pózol. Azt is írta újdonsült kolumbiai szerelmének, hogy már elképesztően vágyik a találkozásra, holott már eljegyezte 26 éves tévés producer barátnőjét.

A BBC szerint Antonio nem árult el fontos államtitkokat szerelmének. A floridai blogger közölte a hódolójától kapott képeket és az elmentett beszélgetéseket (idekattintva olvashatja a spanyol nyelvű blogot). A kubai kormányzat még nem reagált a BBC szerint, viszont Claudia állítja: mostanság valamiért kihűlt az Antonióval való kapcsolatuk.