Ismét afgán civilek halálát okozták a NATO-erők

Vágólapra másolva!
A NATO-erők által kilőtt gránátok öltek meg két civilt Afganistánban, öt másikat megsebesítettek. Egy másik helyszínen egy NATO-jármű ütközött egy teherautóval, a balesetben négy civil vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Két fegyvertelen helyi lakos halálát okozták NATO-erők által kilőtt aknagránátok Afganisztán keleti részén - jelentette be az észak-atlanti szövetség Kabulban. A közlemény szerint lázadók támadták meg a NATO-katonákat csütörtökön Kunár tartományban. A védekezés közben kilőtt aknagránátok két polgári személyt megöltek, és öt másikat megsebesítettek. A hivatalos jelentés nem tesz említést sem az összecsapás részleteiről, sem arról, hogy a tűzharcban felkelők is meghaltak-e. A NATO mindössze annyit közölt, hogy az ügyben vizsgálat indult.

Az észak-atlanti szövetség beszámolt négy másik helyi lakos haláláról is, akik egy teherautó és egy NATO-jármű összeütközésekor vesztették életüket szintén csütörtökön Kunár tartományban. Két afgán a helyszínen, két társuk a kórházban halt bele sérüléseibe. A balesetben négy másik afgán is megsérült. A NATO-közleményből nem derült ki, hogy mi okozta a karambolt.