A barbár pékeken hüledezik Spanyolország

Vágólapra másolva!
Hatalmas felháborodást váltott ki Spanyolországban, ahogy egy pékség vezetői elbántak egy munkahelyi balesetet elszenvedett dolgozójukkal. A feketén alkalmazott férfi karját levágta egy gép, majd főnökei állítólag a testrészt bedobták egy kukába, a dolgozót pedig a kórháztól száz méterre tették ki az utcán.
Vágólapra másolva!

A 33 éves bolíviai férfi, Franns Rilles illegálisan dolgozott egy valenciai pékségben, ahol május 28-án munkahelyi balesetet szenvedett. Az egyik szakszervezet állítása szerint egy berendezés levágta a karját, amit követően főnökei barbár módon bántak vele - derül ki a BBC beszámolójából.

A sérült férfit állítólag száz méterre a kórháztól kitették a kocsiból, a levágott kart pedig bedobták egy kukába. A testrészt másnap találták meg a rendőrök, de akkor már késő volt ahhoz, hogy visszaoperálják. A pékség tulajdonosának fia állítólag figyelmeztette Rillest, hogy ne árulja el a kórházban, hol történt a baleset.

A pékséget a sajtóbeszámolók szerint bezárták, a vállalkozás két vezetőjét pedig őrizetbe vették - írja a BBC. Az egész országban nagy vihart kavaró ügyben megszólalt a munkaügyért és a bevándorlásért felelős miniszter, Celestino Corbacho is, aki kijelentette, hogy a jog teljes szigora le fog sújtani a vétkesekre. A miniszter szerint a történtek rávilágítanak arra, hogy a gazdasági válságban meggyengült a dolgozók helyzete, és egyre több a visszaélés.