Rasszista férfi gyilkolt a washingtoni Holokauszt Múzeumban

Vágólapra másolva!
Egy puskával felfegyverkezett, rasszista csoportokhoz kötődő idős férfi halálosan megsebesített egy biztonsági őrt szerdán a washingtoni Holokauszt Múzeumban. A kialakult lövöldözésben a támadó is megsebesült, másnak nem esett baja.
Vágólapra másolva!

Egy puskával felfegyverkezett férfi tüzet nyitott a washingtoni Holokauszt Múzeum biztonsági őrére szerdán délben. Egy másik biztonsági őr viszonozta a tüzet, a lövöldözésben a támadó is megsebesült.

Mindkét férfit kórházba szállították, az őr nem sokkal később meghalt, a támadó pedig válságos állapotban van - írja a Washington Post.

A hatóságok szerint a 88 éves támadó kapcsolatban állt rasszista, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető csoportokkal. A James von Brunn nevű férfinek volt egy antiszemita weboldala, valamint írt egy könyvet a "fehér faj pusztulásáról".

Von Brunnt 1981-ben börtönbüntetésre ítélték, mert fegyverrel bement a washingtoni jegybank épületébe, amikor ott épp vezetői ülést tartottak.

A szerdai lövöldözésről egy férfi a Washington Postnak elmondta, hogy a múzeum bejáratánál várakozott, amikor egy lövést halott, amelyet sorozatban négy-öt újabb lövés követett.

Az 1993-ban megnyitott múzeum évente 30 millió látogatót fogad. Rendszerint komoly biztonsági ellenőrzés alá vetik az érkezőket, akiknek csomagját is át szokták vizsgálni - írja a BBC.