Barroso ismét indul az Európai Bizottság elnöki posztjáért

Vágólapra másolva!
Elfogadta Jan Fischer cseh miniszterelnök felkérését José Manuel Barroso, az Európai Bizottság jelenlegi elnöke, és újra indul a tisztségért. Barroso szerint a válság idején erős bizottságra van szükség. Az elnököt politikai ellenfelei is támogatták.
Vágólapra másolva!

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke ismét indul a tisztségért - írja a BBC. Barrosót Jan Fischer, a soros EU-elnökséget betöltő Csehország miniszterelnöke kérte fel, hogy induljon ismét, Barroso pedig elfogadta a felkérést. Barroso azt mondta, régóta reménykedett, hogy ismét a bizottság elnöke lehet, de csak akkor akart indulni, ha érzi, hogy a közösség támogatja a vízióját a kontinens jövőjéről.

"A válság idején erős bizottságra és erős unióra van szükség" - mondta Barroso. Az EP-választásokon Barroso pártcsaládja, az Európai Néppárt szerezte meg a legtöbb mandátumot. Az 53 éves, egykori portugál miniszterelnököt támogatásukról biztosítottak olyanok is, többek között a brit és a spanyol kormány, amelyeknek a képviselői nem a Néppárt tagjai.