29 kisgyerek meghalt az égő mexikói bölcsődében

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 29 kisgyerek meghalt abban a tűzben, amely egy mexikói bölcsődében ütött ki. Mintegy ötven kicsit kórházba vittek füstmérgezéssel és égési sérülésekkel.
Vágólapra másolva!

Pénteken tűz ütött ki egy mexikói állami bölcsődében. A tűzvészben legalább 29 kisgyerek halt meg. A tragédia az északnyugati Sonora állam székelyén, Hermosillóban történt az állam által működtetett bölcsődében.

Mexikói sajtóhírek szerint egy gumiabroncsokat áruló üzletben lobbantak fel a lángok, onnan terjedtek át a szomszédos gyerekmegőrzőre, ahol több mint 170 kicsire vigyáztak. A legkisebbek három hónaposak, a legnagyobbak kétévesek voltak. Mintegy ötven kisgyereket kórházba vittek füstmérgezéssel. Gyerekek tucatjait vitték kórházba égési sérülésekkel is.

A BBC tudósítója szerint halálra rémült szülők siettek a bölcsődéhez és a közeli kórházakhoz, sok gyereket azonban egyelőre nem találnak. A helyi sajtó szerint az épületben legalább 176 kisgyerek lehetett a tűzvész idején. A lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy néhány gyereket már nem tudtak kihozni az épületből. A tűzoltóknak lyukakat kellett ütniük a falakon, hogy megmentsék a bent rekedt gyerekeket.

Felipe Calderon mexikói elnök mély fájdalmát és együttérzését fejezte ki a szülőknek.