Obamát támadja egy bin Laden-felvétel

Vágólapra másolva!
A közel-keleti körútját épp csak megkezdő Barack Obama amerikai elnököt szidalmazza egy Oszama bin Laden al-Kaida-vezérnek tulajdonított felvétel, amelyet az Al-Dzsazíra arab hírtelevízió tett közzé. A csatorna szerint bin Laden beszél a felvételen, amelyen egyebek mellett kijelenti, hogy Obama "elhintette az Amerika elleni gyűlölet és bosszú magjait".
Vágólapra másolva!

Ötnapos látogatásra érkezett Barack Obama amerikai elnök a Közel-Keletre, hogy az iszlám világ és az Egyesült Államok közötti kapcsolatokat fejlessze. Nem sokkal Rijádba érkezése után az Al-Dzsazíra arab hírtelevízión keresztül előkerült egy hangfelvétel, amely a csatorna szerint Oszama bin Laden üzenetét rögzíti - írja a New York Times.

Az al-Kaida terrorszervezet vezetője a felvételen arról beszél, hogy Obama elődje, George W. Bush nyomdokain halad tovább. Obama és kormánya "elhintette az Amerika elleni gyűlölet és bosszú magjait" - hangzik a felvétel. Az új elnök folytatja a muszlimokkal szemben ellenséges politikát, ezért Oszama bin Laden figyelmeztette az amerikaiakat, hogy készüljenek fel a Fehér Ház politikájának következményeire.

Obama szerda délután érkezett Szaúd-Arábia fővárosába, ahol Abdullah szaúdi király fogadta. Csütörtökön Kairóban beszédet intéz az iszlám világhoz. Ötnapos körútja során nem csak az Egyesült Államok és a Közel-Kelet közti viszonyon szeretne javítani, hanem az arab-izraeli konfliktus megoldását is segítené.