Elfogták a horvát újságíró-gyilkosság fő gyanúsítottját

2009.06.01. 10:03

A szerb rendőrség letartóztatta vasárnap este Belgrád központjában az októberi horvátországi újságíró-gyilkosság legfőbb gyanúsítottját.

A belgrádi B92 rádió hétfői jelentése szerint Zaljko Milanovicot azzal gyanúsítják, hogy ő hozta működésbe azt a pokolgépet, amely tavaly október 23-án Zágráb belvárosában megölte Ivo Pukanic horvát újságírót, Nacional című lap tulajdonosát és Niko Franjicot, a lapot kiadó cég marketingigazgatóját. A rádió úgy tudja, hogy Milanovicnál letartóztatásakor fegyvert találtak.

A szerb igazságszolgáltatás vasárnap elrendelte  annak a férfinak a 48 órás rendőri felügyeletét,  akit azzal gyanúsítanak, hogy ő szállította Milanovicnak a robbanószerkezetet. Milenko Kuzmanovic kapcsolatban állt egy szerb alvilági csoport egyik tagjával, Sreten Jociccal, aki április 30-án helyeztek 30 napra előzetes letartóztatásba. A hatóságok szerint Jocicnak szintén köze volt Pukanic meggyilkolásához.

Eddig öt további embert vádoltak meg a Pukacic elleni merényletben való bűnrészességgel, köztük három horvát, egy szerb állampolgárt, valamint egy kettős, bosnyák és horvát állampolgárságú személyt.