Izrael folytatja a betelepítést Ciszjordániába

Vágólapra másolva!
Jiszráél Kac szállítási miniszter volt Benjámin Netanjahu kabinetjének első tagja, aki nyíltan nekiment Barack Obama amerikai elnök akaratának. Az Egyesült Államok ugyanis kiáll amellett, hogy Izrael hagyjon fel lakosainak betelepítésével Ciszjordániába, és sz
Vágólapra másolva!

Izrael nem hajlandó a ciszjordániai zsidó kolonizáció teljes befagyasztására, ahogyan azt Barack Obama amerikai elnök követeli -mondta vasárnap az izraeli katonai rádióban Jiszráél Kac szállítási miniszter.

Kac, akit Benjámin Netanjahu kormányfőhöz közelállónak tartanak, elmondta: "A jelenlegi izraeli kormány semmilyen körülmények között nem fogadja el, hogy a judea-szamariai törvényes betelepülést befagyasszák".

A miniszter ezzel arra utalt, hogy folytatják annak a 120 településnek az építését, amelyek megkapták az izraeli hatóságok engedélyét. A Netanjahu-kormány ugyanakkor késznek mondta magát a szélsőséges telepesek által létrehozott mintegy száz vadkolónia felszámolására.

Az Egyesült Államok a település-építések teljes befagyasztását követeli, nem téve különbséget a kétféle kolónia között.

Kac az első kormánytag, aki nyilvánosan beszél az Izrael és az Egyesült Államok közötti nézeteltérésekről, amelyek a múlt héten merültek fel Obama elnök, majd Hillary Clinton amerikai külügyminiszter nyilatkozatai nyomán.