Mélybe zuhant három autó hídomlás miatt Olaszországban

Vágólapra másolva!
Az olasz hatóságok szakértői tanácskozást hívtak össze pénteken annak vizsgálatára, miért omlott be a Pó folyó egy közúti hídjának egyik íve az előző napon az észak-olaszországi Piacenza és Lodi között, San Rocco al Porto településnél.
Vágólapra másolva!

Három autó a mélybe zuhant az emilia-romagnai Piacenzát a lombardiai parttal összekötő híd részleges beomlása következtében. Négyen megsérültek, egy ember súlyosan. Tűzoltóknak és búvároknak sikerült kimenteniük három sérültet a part közelében vízbe esett autókból. Demetrio Egidinek, az emilia-romagnai polgári védelmi hatóság illetékesének közlése szerint halálos áldozata nem volt a balesetnek.

A több mint százéves híd egyik pillérje mondta fel a szolgálatot csütörtökön a kora délutáni órákban, ennek nyomán rogyott be a hídnak az a szakasza, amelynek egy része még a part fölött ível, egy része pedig már a folyó széle fölött. Az ANAS olasz közútfenntartó vállalat előzetes szakvéleménye szerint a folyó áradása állhat a baleset hátterében. A Pó annyira felduzzadt az utóbbi napok heves esőzései nyomán, hogy vízszintje négy méterrel a szokásos fölé emelkedett.

A vizsgálat kiterjed majd arra a körülményre is, hogy az ANAS éppen felújításai munkálatokat végzett a hídon és a szóban forgó pilléren a szerkezet megszilárdításának céljával.