Olasz kirándulóhajó verte vissza a szomáli kalózokat

Vágólapra másolva!
Meghiúsítottak egy kalóztámadást egy olasz kirándulóhajó matrózai szombaton. Miután a hajó legénysége viszonozta a lövéseket, a motorcsónakos szomáliak elmenekültek. A hajón nem sérült meg senki.
Vágólapra másolva!

Viszonozta a tüzet és menekülésre kényszerítette a támadó kalózokat egy olasz kirándulóhajó legénysége szombaton - írja az AP. A szomáli partoknál meghiúsult támadásban nem sérült meg senki.

Ciro Pinto, az Msc Melody hajó kapitánya azt mondta az olasz állami rádiónak, hogy hat ember egy kis fehér csónakban rájuk támadt, és tüzet nyitott a turistahajóra.

A hajótulajdonos cég, az Msc Cruises vezetője, Domenico Pellegrino azt mondta az ANSA hírügynökségnek, mind az 1500 utas és a személyzet is biztonságban van. Pellegrino külön dícsérte Pinto kapitány hidegfejű helyzetkezelését.

A támadás a Seychelle-szigetektől 290 kilométerre északra történt. A kirándulóhajó a dél-afrikai Durbanból az olaszországi Genovába tartott, a támadás után sem szakította meg útját, legközelebb a jordániai Akaba kikötőjében horgonyoz majd le.

Az elrabolt hajónként 1 millió dolláros váltságdíjat követelő szomáli kalózok 2008-ban több mint 100 hajót fogtak el - zömmel az Ádeni-öböl térségében. Már van egy olasz lobogó alatt közlekedő zsákmányolt hajójuk az AP szerint: a Buccaneer vontatóhajót még április 11-én rabolták el 16 fős személyzetével együtt.