Földrengés rázta meg Romániát, Moldovát és Bulgáriát

Vágólapra másolva!
5,3-es erejű földrengés rázta meg szombaton Románia középső és keleti részét, a rengés epicentruma Bukaresttől mintegy 120 kilométerre északkeletre volt, de Moldovában és Bulgáriában is lehetett érezni. Áldozatokról vagy károkról nem érkezett jelentés.
Vágólapra másolva!

A Richter-skála szerint 5,3-es erejű földrengés rázta meg szombaton Románia középső és keleti részét. Este fél kilenc előtt öt perccel mozdult meg a föld, a rengés epicentruma Vrancea megyében, Bukaresttől mintegy 120 kilométerre északkeletre volt. A földrengést Bukarestben, a Fekete-tenger partján fekvő Konstancában, Brassóban, Jászvásáron, Galacon és Brailában lehetett érezni.

Áldozatokról vagy károkról nem érkezett jelentés. Egyes helyeken pánikba esett a lakosság és utcára menekült, amikor bútorok megremegtek és tárgyak estek le. A bukaresti nemzeti színházban 15 percre megszakították az előadást.

Moldovában és Bulgáriában ugyancsak észleltek földmozgást. A Bulgária északi és északkeleti részén érezhető földrengést 4-es, 5-ös erősségűre becsülte a bolgár geofizikai intézet.

Bukarestben mintegy 400 olyan épületet tartanak számon, amely földrengés esetén összeomolhat. Romániában a legutóbbi súlyos földrengés 1977-ben volt: súlyos károkat okozott Bukarestben és 1500 ember halálát okozta.