Megtalálták a gyerekeket étteremben hagyó német párt

Vágólapra másolva!
Megtalálták azt a német nőt és barátját, akik napokkal ezelőtt egy olaszországi étteremben hagyták a nő három kisgyermekét, majd eltűntek. A párra sértetlenül találtak rá, egyelőre nem magyarázták meg, miért szabadultak meg a gyerekektől.
Vágólapra másolva!

A 26 éves nő, Ina Caterina Remhof és 24 éves barátja, Sascha Schmidt attól az északnyugat-olaszországi Aostától 10 kilométerre került elő, ahol vasárnap este otthagyták a gyerekeket az egyik vendéglőben. A párt őrizetbe vették, kiskorúak veszélyeztetésével vádolhatják őket.

Mint kiderült, a férfi szökésben lévő rab, aki április elején nem tért vissza a börtönbe a kétnapos eltávozást követően. Vélhetően napokig egy utcán parkoló autóban húzták meg magukat, a környék egyik lakója már kedden értesítette a rendőrséget, de csak csütörtökön találtak rájuk.

Az otthonban elhelyezett gyerekeket pénteken viszik vissza Németországba, az anya felbukkanása nem változtatja meg a gyermekvédelmi hatóság eljárását.

A nyomozók magyarázatot várnak a nőtől és barátjától arra, hogy miért hagyták a három gyereket - a legkisebb 10 hónapos, a nagyobbak négy- és ötévesek - a pizzériában. Az étterem közelében hagyott kocsijukban előzőleg olyan komor hangvételű jegyzeteket találták, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy a pár súlyos anyagi gondokkal küszködik, és az öngyilkosság gondolatával foglalkozik.

A párt hamarosan szabadlábra helyezik, a hatóságok kénytelenek elengedni a férfit is, aki ellen nincs érvényben nemzetközi elfogatóparancs. A nő akkor ismerte meg Schmidtet, amikor a gyermekei apját látogatta meg a börtönben. Az apa halálos kimenetelű testi sértésért tölti büntetését, 2006-ban olyan súlyosan bántalmazta a nővel közös egyik gyermekét, hogy az belehalt sérüléseibe.