Paintball-játékosokat nézett terroristának a bolíviai belügyminiszter

Vágólapra másolva!
Egy fotó alapján terroristának nézett egy csapat Santa Cruz-i pantballjátékost a bolíviai belügyminiszter. Alfredo Rada a felfegyverzett fiatalokat ábrázoló képet úgy tette közzé, mint ami egy helyi terrorista sejt tagjairól készült, a képen szereplő emberek azonban levélben tiltakoztak a félreértés miatt.
Vágólapra másolva!

Santa Cruz-i terrorista sejtként mutatott be egy felfegyverzett emberekről készült fotót Alfredo Rada bolíviai belügyminiszter szerdán, a fotón azonban egy csapat helyi paintballjátékos szerepelt - írja a La Razón bolíviai napilap. A képen szereplő Santa Cruz-i fiatalok maguk jelezték a miniszter tévedését, miután megtudták, hogy terroristának nézték őket.

A miniszter által bemutatott fényképen lévő emberek egyenruhát és fegyvereket viseltek, de elmondásuk szerint ezek a paintball kellékei, amelyben festékgolyót lövő fegyverekkel játszhatnak katonai stratégiai játékot a résztvevők.

A megvádolt emberek a kép nyilvánosságra hozatala után levelet írtak Radának, hogy megmagyarázzák a félreértést. Mint kiderült, a képet a Facebook internetes közösségi oldalról töltötték le, és a rajta szereplő egyik személyt összekeverték egy terrorizmussal vádolt férfival, így mártva gyanúba az egész csoportot.