Elengedték túszaikat az indiai vonatfoglalók

Vágólapra másolva!
Egy személyvonatot kerített hatalmába egy lázadó csoport India keleti részén, majd nem sokkal később elengedték túszaikat. A maoista lázadók a múlt héten kezdődött parlamenti választások miatt fokozzák támadásaikat, múlt csütörtökön 19 embert öltek meg.
Vágólapra másolva!

Maoista lázadók hatalmukba kerítettek szerdán a kelet-indiai Dzsarhánd szövetségi államban egy személyvonatot, amelyen több száz ember tartózkodott - közölte a helyi rendőrség. Mintegy 200-250 lázadó a szövetségi állami fővárosától, Ráncsitól körülbelül 140 kilométerre, egy vasútállomáson kerítette hatalmába a vonatot, majd néhány óra múlva elengedték az összes utast.

A maoisták egyik szóvivője a BBC szerint azt közölte, akciójuk szimbolikus volt. Az országban csütörtökön kezdődik az egy hónapig tartó parlamenti választások második üteme. A voksolás öt ütemben zajlik le, az első ütem április 16-án volt. Az indiai maoista lázadók a nincstelen munkások és a szegény kisbirtokosok jogaiért folytatnak fegyveres harcot. A választások kezdete óta több támadást hajtottak már végre az ország középső és keleti részén. Egy múlt csütörtöki támadásukban megöltek 19 embert.