Vágólapra másolva!
Vissza akarja vonni vallomását a tavalyi mumbai terrortámadás egyetlen életben maradt elkövetője, mert állítása szerint erőszakkal csikarták ki belőle a merényletekben való részvételének beismerését - jelentette be pénteken a férfi ügyvédje. "Ügyfelem azt állítja, hogy megkínozták, és a vallomását kényszer alatt tette" - mondta Abbasz Kazmi.
Vágólapra másolva!

Az ügyész a pénteki tárgyalási napon részleteket olvasott fel Mohammed Adzsmal Kaszab február 17-én tett vallomásából. Eszerint a tavaly novemberi merényletsorozat előre kigondolt terv alapján történt, és a résztvevőket a pakisztáni hírszerzési ügynökségek felügyelete alatt készítették fel az akcióra. A bíróság szombaton közli döntését a vallomás érvényességét illetően.

Kaszabot India elleni "háborús cselekményekkel", többrendbeli gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel vádolják. Kilenc társát a biztonsági erők megölték tavaly novemberben a terroristák által elfoglalt épületek három napig tartó ostromában. A terrortámadásban a merénylőkkel együtt 174 ember vesztette életét.

A pakisztáni elnök visszautasította, hogy állami szerveknek közük lett volna a terrortámadáshoz, de annyit már Iszlámábád is elismert, hogy a merényleteket részben pakisztáni földön tervelték ki.