Újra rengett a föld Abruzzóban

Vágólapra másolva!
Kedd éjjel a Richter-skála szerinti 4,1 erősségű földrengés volt az olaszországi Abruzzo tartományban, nyolc nappal a pusztító földmozgások után. A használhatatlanná vált lakások száma 53 százalékra nőtt. A térségben csütörtökön indul újra a tanítás, egyelőre sátrakban.
Vágólapra másolva!

Még mindig reng a föld a közép-olaszországi Abruzzo tartományban. Nyolc nappal a pusztító természeti csapás után kedden este a Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földmozgás rázta meg a katasztrófa sújtotta körzetet. A legújabb adatok szerint a tartomány fővárosában, L'Aquilában a használhatatlanná vált lakások aránya 53 százalékra nőtt. A tartományi hatóságok azt a célt tűzték ki, hogy az otthon nélkül maradiottak még tél beállta előtt elhagyhassák a szállodákat és a sátortáborokat.

A hatóságok csütörtökre tervezik a tanítás újraindítását az abruzzói iskolákban, L'Aquliában és több körzetben várhatóan egyelőre sátrakban folyik majd az oktatás, mivel még nem tudták ellenőrizni az iskolák épületeinek biztonságát.

Vizsgálat indult több összedőlt épület, köztük a L'Aquilai San Salvatore kórház ügyében, amely kártyavárként omlott össze. A helyi ügyészség a korábbi dokumentumok alapján arra gyanakszik, hogy meghamisították az épület biztonságára vonatkozó megállapításokat. Ugyanakkor az ügyészség, Roberto Maroni belügyminiszterrel egybehangzóan arra figyelmeztetett, hogy miután az újjáépítésre milliárdos befektetésekre lesz szükség, elképzelhető, hogy a szervezett alvilág is megpróbálja benne megtalálni a maga üzletét - írta a La Repubblica.