Leégett egy lengyel hajléktalanszálló, 21 halott

Vágólapra másolva!
Leégett egy lengyelországi hajléktalanszálló, a tűzben legalább 21-en meghaltak és 20-an megsérültek. Az égő épület ablakain többen kiugrottak.
Vágólapra másolva!

Legalább 21 ember meghalt, és 20 megsebesült egy lengyelországi hajléktalanszállón keletkezett tűzben. Az északnyugat-lengyelországi Kamien Pomorskiban levő szálló ismeretlen okból gyulladt ki hétfőn éjjel - közölte Pawel Fratczak, a helyi tűzoltóság szóvivője az AFP hírügynökséggel. A háromemeletes szállóban legalább 77 ember lakott.

A sérültek közül többen kiugrottak az égő épület ablakain. A sérülések egy része ezért csonttörés, de többen - köztük gyermekek - szenvednek égési sebektől vagy füstmérgezéstől. A mentőalakulatok további túlélők, vagy halottak után kutatnak a romok alatt - írja a BBC.

Daniel Kopalinski, a mentőalakulat egyik tagja a TVN24 tévéállomásnak elmondta, hogy a lángok villámgyorsan terjedtek. A tűzoltóknak sikerült kifeszített ponyvákkal elkapni azokat a gyerekeket, akiket szüleik az ablakon át menekítettek. A sérültek között van egy nyolc hónapos csecsemő is.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy csupán olyan létrák voltak a mentéshez, amelyek az első emeletig értek. A nyilatkozó a nővérét biztatta, hogy ugorjon, ő majd elkapja, de a nő nem mert ugrani, utána pedig már késő volt. A tűzoltók több kisgyereket úgy mentettek ki az égő házból, hogy el kellett kapniuk őket. A gyerekeket szüleik dobták ki az ablakon a tűzoltók karjaiba.

Donald Tusk miniszterelnők megszakította húsvéti programjait, és a helyszínre utazik. A kormányszóvivő azt ígérte, a hajléktalanszálló lakói közül senki nem marad fedél nélkül a következő éjszakákon.