Kiderült milyen lesz Obamáék kutyája

Vágólapra másolva!
Edward Kennedy demokrata szenátortól kapják ajándékba Barack Obama amerikai elnök lányai azt a kutyát, amelyet apjuk már a kampányban beígért nekik. A kutya kilétét kedden fedték volna fel, de az információ kiszivárgott. A Washington Post szerint Obamáéknak portugál vizikutyájuk lesz, amelynek már a neve is megvan.
Vágólapra másolva!

Hat hónapos portugál vizikutya költözik hamarosan a Fehér Házba, akit Barack Obama amerikai elnök lányai Bónak kereszteltek - jelentette a Washington Post.

A lányoknak, a tíz éves Maliának és a 7 éves Sashának a már a kampány idején beígérte az elnök, hogy kapnak egy kiskutyát, amiért türelemmel viselték a nehéz időszak megpróbáltatásait. Hivatalosan kedden jelentik be a kutya kilétét, ám az amerikai sajtóban kiemelt helyen kezelt információ kiszivárgott.

Bo állán, mellkasán és tappancsain is fehér foltot visel. Obama lányai a család közeli barátjától, Edward Kennedy demokrata szenátortól kapták ajándékba. Kennedynek három ilyen kutyája is van, a fajta nagy rajongója.

Az elnök családja állítólag először néhány hete találkozott Bóval a legnagyobb titokban, a Fehér Házban. A kutyával akkor semmilyen probléma nem akadt, az amerikai lap szerint Kennedy kutyakiképzői foglalkoznak vele, egy ugyancsak titkos, vidéki helyszínen.

Obamáék választása többek között azért esett erre a fajtára, mert nem hullajtja szőrét, ami az elnök kisebbik lányának allergiája miatt fontos szempont.