Vágólapra másolva!
Halálos áldozatokat is követeltek azok a tornádók, amelyek pénteken pusztítottak az Egyesült Államok több állmában. A szárazság és az erős szél több helyen bozóttüzeket szított a déli államokban. Egy esetben a hatóságok azt feltételetik, hogy gyújtogatás történt.
Vágólapra másolva!

Két ember meghalt és több mint harmincan megsérültek egy tornádóban helyi idő szerint pénteken az egyesült államokbeli Tennesseeben. A Tennessee állambeli Murfreesboro városban egy nő és 9 hetes gyermeke vesztette életét a szélviharban. A tornádó számos lakóházat megrongált, fákat döntött ki, és több ezer ember maradt áram nélkül a településen.

A tornádó Kentucky és Alabama államokban is súlyos anyagi károkat okozott. Korábban, péntekre virradó éjjel egy Arkansas állambeli kisvároson söpört végig tornádó. Három ember meghalt, legalább 24 megsebesült, és súlyos károk keletkeztek több mint 100 épületben.

Az erős szélben bozóttüzek is pusztítottak, Texasban három ember halálát okozták a lángok. Oklahomában több mint 100 ház égett le a bozóttüzekben, amelyek az erős szél és a szárazság miatt könnyen terjedtek. Az oklahomai katasztrófavédelem közlése szerint 49 ember megsérült a lángokban. Egy esetben a hatóságok azt feltételezik, hogy szándékos gyújtogatás okozhatta a tüzet.