Elfogtak egy ETA-vezért Párizsban

Vágólapra másolva!
Elfogtak Párizsban egy öt éve körözött ETA tagot. Ekaitz Sirvent Auzmendit, a baszk szeparatista szervezet okirat-hamisító csoportjának vezetőjét a Montparnasse pályaudvaron vették őrizetbe.
Vágólapra másolva!

Elfogták csütörtökön Párizsban az ETA baszk szeparatista szervezet okirat-hamisítással foglalkozó csoportjának vezetőjét.

A francia terrorelhárítás rendőrei spanyol kollégáik jelenlétében vették őrizetbe Ekaitz Sirvent Auzmendit a párizsi Montparnasse pályaudvaron délután, amikor éppen leszállt egy Bordeaux-ból érkező TGV-szuperexpresszről. A 2002 óta több különféle ügy miatt is körözött férfinál a hatóságok egy 357-es Magnum revolveren kívül számos hamisított francia és spanyol személyazonosító okmányt találtak. Ezenkívül a férfi számítástechnikai eszközöket, egy laptopot, USB-tárakat és merevlemezeket is szállított.

Az év eleje óta Franciaországban már öt feltételezett ETA-tagot vettek őrizetbe. Az El Mundo spanyol napilap szerint ebben a csoportban Auzmendi volt a legjelentősebb kézre kerített gyanúsított.

Múlt vasárnap a délkelet-franciaországi Grenoble városban bukkantak véletlenül a baszk szervezet egy titkos rejtekhelyére, ahol a hatóságok mintegy 300 kilogramm robbanószert foglaltak le.