Leszerelést sürgettek a németországi béketüntetők

Vágólapra másolva!
Békét és leszerelést követelt a németországi békemenetek több ezer résztvevője szombaton. A legtöbben Berlinben és Düsseldorfban voltak.  
Vágólapra másolva!

Több ezer ember vett részt a húsvéti békemenetek második napján, szombaton több német városban rendezett utcai felvonulásokon, békét és leszerelést követelve.

A legnagyobb szabású megmozdulásra Berlinben és Düsseldorfban került sor, egyenként mintegy ezer résztvevővel. München belvárosi utcáin körülbelül háromszázan vettek részt a húsvéti békemeneten. Szombaton csaknem 30 német városban voltak békét, leszerelést sürgető megmozdulások, ám a résztvevők száma mindenütt elmaradt a korábbi évekéitől. A szónokok fő témái az iraki és az afganisztáni háború, valamint az atomfegyvermentes új világ voltak.

A dél-nyugati országrészben egyáltalán nem rendeznek a húsvéti napokon - nagypéntek és húsvét hétfő között - utcai megmozdulásokat. Mint a helyi békeszervezetek közölték, az utóbbi hónapokban jócskán voltak politikai célzatú tömegdemonstrációk, például az első április hétvégén a NATO csúcs alkalmából.