Vágólapra másolva!
Pénteken nagyszabású állami ceremónia keretében temetik el a hétfői abruzzói földrengés áldozatait. A BBC szerint 209 koporsó sorakozik egymás mellett a búcsúszertartáson.
Vágólapra másolva!

Nemzeti gyásznap van pénteken Olaszországban az abruzzói földrengés áldozatainak emlékére. A földrengésben 289-en haltak meg, többségüket közös állami temetésen búcsúztatják - írja a BBC.

Az elhunytak családtagjai mellett politikusok - többek között Silvio Berlusconi miniszterelnök és Giorgio Napolitano államfő - is megjelentek a földrengés által romba döntött L'Aquila közelében tartott állami szertartáson, ahol 209 áldozatot temetnek el egyszerre.

A BBC szerint az áldozatok koporsói egymás mellett sorakoznak. A gyerekek koporsóit szüleikéire helyezték. A búcsúmisét a helyi érsek mellett a pápa egyik bizalmasa, Tarcisio Bertone bíboros celebrálja. A földrengésnek volt hat muszlim áldozata is, értük egy imám imádkozik.

A mentőcsapatok még mindig dolgoznak, mivel továbbra is több embert tartanak számon eltűntként. Lehet, hogy néhányan még életben vannak a romok alatt, bár a mentőcsapatok jelezték, erre nagyon kicsi az esély.

A hétfőre virradóra történt földrengésben több ezren megsérültek, és több tízezren maradtak fedél nélkül. Az olasz kormány szerint a helyreállítás eurómilliárdokba kerül majd.