287 áldozata van az olaszországi földrengésnek

Vágólapra másolva!
Újabb holttestet találtak a romok alatt, így 287-re emelkedett a hétfői olaszországi földrengés halálos áldoztainak száma. A halálos áldozatok végső száma meghaladhatja a 300-at is. Csütörtökön három újabb utórengés volt a térségben.
Vágólapra másolva!

Elérte a 287-et a közép-olaszországi földrengés halálos áldozatainak száma a média által csütörtök este közölt, nem végleges adatok szerint. A közép-olaszországi Abruzzo régióban, ahol a földmozgás központja volt, közzétették az áldozatok névsorát, amely azonban a hatóságok szerint még mindig nem végleges.

A hatóságok további 20-30 embert eltűntként tartanak nyilván, így elképzelhető, hogy a halálos áldozatok végső száma meghaladhatja a 300-at is. Mivel már több mint 72 óra telt el a földrengés óta, a mentőcsapatok kevés reményt látnak arra, hogy újabb túlélőre bukkanhatnak.

A térségben továbbra is riadalmat keltenek az utórengések. Csütörtök este újabb, a Richter-skála szerinti 5,1-es erősségű utórengés volt L'Aquilában, a földmozgást Rómában is érezni lehetett. Kevéssel csütörtök hajnali egy óra előtt egy 4,3-es erősségű földmozgás történt ugyanott. Két órával később újabb, még erősebb rengés következett, amely Olaszország középső régiójának nagy részében, így a fővárosban is érezhető volt.

Giorgio Napolitano köztársasági elnök a természeti csapás sújtotta térségbe utazott, és pénteken részt vesz az áldozatok temetésén. A római kormány csütörtökön rendeletet fogad el, amely 150 millió eurós gyorssegélyt irányoz elő az iskolák újjáépítésére, és szigorú büntetést helyez kilátásba a fosztogatók ellen.