Földre lökte egy rendőr a G20-on meghalt férfit

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot követel egy brit párt annak a férfinek az ügyében, aki a múlt heti londoni G20 csúcstalálkozót övező utcai tüntetések közben halt meg szívrohamban. Egy videón ugyanis látszik, hogy egy rendőr nem sokkal a szívroham előtt a földre lökte a férfit, aki egyébként nem is vett részt a demonstrációkban.
Vágólapra másolva!

A 47 éves Ian Tomlinson múlt héten halt meg szívrohamban London központjában, ahol tüntetések zajlottak a gazdasági válságról szóló G20-tárgyalások miatt. Az újságárusként dolgozó férfi nem vett részt a demonstrációkban, épp hazafelé tartott, amikor összeesett és meghalt.

A brit liberális demokrata párt vizsgálatot követel a haláleset ügyében, miután nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen látszik, hogy nem sokkal a halála előtt egy rendőr hátulról erősen meglökte a férfit, aki a földre esett. A párt szóvivője szerint nyilvánvaló, hogy a rendőrök mindenféle ok nélkül lökték félre az utcán álldogáló férfit.

A Guardian videója

Demonstrálók segítettek felállni Tomlinsonnak, aki saját lábán hagyta el a helyszínt, de nem sokkal később összeesett és meghalt. A videofelvételt egy New York-i üzletember készítette, aki azért hozta nyilvánosságra a videót, mert szerinte a férfi családja nem kapott válaszokat a történtekre.