Lövöldözés lett egy örökösödési vitából Németországban

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt és hárman megsebesültek Németországban egy bírósági épületben kitört lövöldözésben. Az egyik áldozat maga az elkövető, a másik egy rokona, akik egy örökösödési vita miatt indult tárgyaláson voltak a bíróságon.
Vágólapra másolva!

Két ember meghalt, hárman megsebesültek a bajorországi Landshuter bíróságán kedden délelőtt történt lövöldözésben - írta a Süddeutsche Zeitung. A tartományi bíróság szóvivője szerint a lövöldözés egy tárgyalóteremben tört ki. Thomas Plößl, az alsó-bajorországi rendőrség szóvivője szerint az elkövető egy 60 éves, a közeli Dingolfingban lakó férfi volt.

A halálos áldozatok egyike maga az elkövető, aki önmagával végzett. Egy bírósági szóvivő az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy a másik áldozat egy nő, aki rokonságban állhatott a lövöldözővel. A tartományi bíróság a hírügynökség információi szerint egy örökösödési ügyben tartott volna tárgyalást, amikor a férfi tüzet nyitott a jelen lévőkre. Kiderült, hogy az elkövető azért tudott fegyvert vinni a bíróságra, mert a polgári eljárásokra érkezőket nem vizsgálták át a bejáratnál.