Száz embert találtak a rendőrök a római csatornákban

Vágólapra másolva!
Római vasútállomások csatornahálózatában leltek rá olasz rendőrök száz bevándorlóra - írja a BBC. Köztük sok olyan gyereket is találtak, akik konténerekbe bújva, egyedül érkeztek Olaszországba. Egyre nagyobb gondot okoz a helyi hatóságoknak a zsúfoltan és méltatlan körülmények között élő emigránsok elhelyezése.
Vágólapra másolva!

Az olasz rendőrség több mint száz bevándorlót talált egyes római vasútállomások csatornahálózatában szombaton - írja a BBC. Köztük volt 24 afgán gyerek is, akik 10 és 15 év közöttiek. A szóbeszédet követve találta meg a kanálisokban élőket a rendőrség. A csoport egyik tagja sem beszél olaszul, és a csatornafedelek elmozdításával törtek be a hálózatba.

A vasúti rendőrség három római vasútállomásról kapott híreket, hogy ott hajléktalan emigránsok élnek rossz higiéniás körülmények között. A BBC szerint valószínűleg konténerekben megbújva érkeztek Törökország és Görögország felől.

A Védjük meg az Olaszországi Gyermekeket civil szervezet szerint több mint ezer egyedülálló gyerek érkezett Olaszországba csak tavaly. Ők többnyire ázsiai, afrikai és latin-amerikai menekültek. Az utóbbi öt évben egyre növekszik az országot megcélzó bevándorlók száma.

A római rendőrök fedeztek már fel olyan lakásokat, ahol szobánként húsz vagy még több kínai és bangladesi zsúfolódott össze. A hatóságok igyekeznek minél gyorsabban jobb helyre költöztetni őket, de a helyüket hamar elfoglalják új bevándorlók.