Elfogták Mexikóban az "egek urának" fiát

Vágólapra másolva!
Elfogták Mexikóban az egyik drogkartell vezetőjét. A férfi egyike annak a 24 legkeresettebb drogbárónak, akikre a múlt héten tűztek fejenként 2 millió dolláros nyomravezetői díjat.
Vágólapra másolva!

Mexikóban elfogták a Juárez-drogkartell egyik vezetőjét, akinek kétmillió dollár vérdíjat tűztek ki a fejére - jelentették be csütörtökön a hatóságok.

A 32 éves férfi éppen egy parkban edzett, amikor szerdán elkapták. A vád ellene kábítószer kereskedelem és pénzmosás, mert a bandán belül főként a törvénytelen bevétel legálissá tételével foglalkozott.

Az elfogott Vicente Carrillo Leyva az ország egyik legnagyobb drogbárójának, "az egek urának" nevezett Amado Carrillo Fuentesnek a fia. Az apja halálát követően annak testvére - az "alkirály" - mellett ő lett a Juárez-banda második számú vezetője.

Az apa egy plasztikai sebészi beavatkozás közben halt meg 1997-ben, amikor meg akarta változtatni a külsejét. Gúnynevét azért kapta, mert több rakomány kokaint csempészett repülőgépekkel az Egyesült Államokba.

Egy hete Vicente neve is felkerült a 24 legkeresettebb mexikói bűnöző listájára, akiért a kormányzat 1-2 millió dollárnak megfelelő pezót ajánlott fel a nyomravezetőnek. Lényegében a felesége buktatta le, aki nem változtatta meg a nevét, így szemmel lehetett tartani.