Ketrecharcokat vívtak egy texasi iskolában

Vágólapra másolva!
Éveken át rendszeresen voltak ketrecharcok egy texasi középiskolában - derül ki egy vizsgálati jelentésből, amelyet egy dallasi lap közölt. A gyerekek puszta kézzel és fejvédő nélkül verekedtek, társaik pedig az egyik szülő szerint tapsolva nézték őket. Állítólag a tanárok is tudtak minderről.
Vágólapra másolva!

"Ez volt a rendszer. A fiam azt mondta, hogy ezt csinálták: engedték őket harcolni egy ketrecben" - Angela Williamson így mesélt a Dallas Morning News című lapnak arról, hogy a fia ketrecharcokban vett részt a South Oak Cliff középiskolában, és ezért kivette onnan.

Az amerikai Texas államban lévő iskolában 2003 és 2005 között rendszeresen tartottak ketrecharcokat a diákok között - írja a lap a birtokába került vizsgálati anyagra hivatkozva, amelyet az intézmény felügyeletét ellátó testület készített. A dokumentumok szerint a tanulók puszta kézzel és fejvédő nélkül harcoltak egymással. A Dallas Morning Newsnak nyilatkozó Angela Williamson azt mondta, hogy fiától úgy tudja, a harcokat a többi diák tapsolva és sikoltozva nézte végig.

A lap által idézett dokumentumok szerint az iskola akkori vezetője és tanárai tudtak a harcokról, és akadt, aki még ösztönözte is. A kérdéses időszakban az iskolát irányító David Moten azonban tagadta, hogy tudott volna a harcokról. A tanárok ellen nem indult büntetőeljárás az elévülési idő miatt - közölte a Dallas Morning News.