Tizenhatan eltűntek egy kanadai helikopterbalesetben

Vágólapra másolva!
Elsüllyedt az Atlanti-óceánban egy kanadai helikopter, amely 16 munkást és a kétfős személyzetet szállított. Eddig egy túlélőt, és egy holttestet találtak, tizenhatan eltűntek.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre és elsüllyedt csütörtökön az Atlanti-óceánban egy kanadai helikopter, amely két olajfúró állomás dolgozóit szállította munkahelyükre. A mentők szerint 18-an utaztak a légi járművön - 16 utas és kétfős személyzet. Az utasok mindegyike az olajfúró tornyok dolgozója volt.

Egy embert élve kimentettek, egy másiknak csak a holttestét találták meg a fagyponthoz közeli hőmérsékletű vízben a három méter magas hullámok között. Tizenhat ember eltűnt. Kiemeltek a vízből két mentőtutajt, de senkit sem találtak rajtuk. Egyelőre nem érkezett jelentés a túlélő állapotáról.

A kanadai Új-Foundland és Labrador tartomány székvárosától, St. John's-tól 65 kilométernyire délkeletre történt a szerencsétlenség. A jármű vészjelzést adott kevéssel eltűnése előtt. A pilóta jelentette, hogy műszaki hibákat észlelt, ezért megpróbál visszatérni St. John's-ba - közölte egy sajtóértekezleten Rick Burt, a Cougar Helicopters cégnek, a szerencsétlenül járt Sikorsky S-92 típusú helikopter üzemeltetőjének a vezérigazgatója.

Egy Hercules típusú repülőgép, több Cormorant típusú helikopter és számos hajó vesz részt a mentésben, illetve az eltűntek keresésében. Viszonylag erős szél nehezíti a keresők munkáját, a látási viszonyok azonban jók.

A mentést végző halifaxi központ egyik szóvivője közölte: a Cougar cég helikoptereinek utasai túlélőöltözékekkel vannak ellátva, és ezekben elvileg 30 órán át is élve lehet maradni a fagyos vízben.