Ketten meghaltak egy madagaszkári tüntetés feloszlatásakor

Vágólapra másolva!
Két ember életét vesztette pénteken Madagaszkár egyik vidéki városában, amikor erőszakkal oszlattak fel egy ellenzéki tüntetést. A demonstrálók a szerintük korrupt államfő távozását követelték.
Vágólapra másolva!

Ketten meghaltak Madagaszkáron, mikor erőszakkal oszlattak fel egy ellenzéki tüntetést pénteken - közölte a csendőrség. Az incidens a fővárostól 410 kilométerre délre fekvő Fianarantsoa városban történt. A csendőrség szóvivője a részletekről nem beszélt, ellenzéki források ugyanakkor tucatnyi súlyos sebesültről számoltak be.

Madagaszkáron január vége óta mintegy százan estek a politikai indíttatású erőszak áldozatául, köztük tüntetők, ártatlan járókelők is. Az ellenzék a főváros, Antananarivo - később leváltott - polgármestere, Andry Rajoelina vezetésével Marc Ravalomanana államfő távozását követelte alkalmatlanság és korrupció vádjával.

Február közepén tárgyalások kezdődtek a felek között, de ezek a héten megszakadtak. Rajoelina újabb nagygyűlést hirdetett meg szombatra a fővárosba. Ennek hivatalos fogadtatását előre jelezheti, hogy csütörtökön ugyanott a rendőrség már feloszlatott egy több ezer fős ellenzéki megmozdulást.