Boeing dolgozók is meghaltak az amszterdami balesetben

Vágólapra másolva!
Négy Boeing-alkalmazott utazott azon a Boeing 737-800 típusú, török utasszállító repülőgépen, amely szerda délelőtt zuhant le Amszterdam mellett. Közülük ketten meghaltak a balesetben.
Vágólapra másolva!

A Boeing amerikai repülőgépgyártó vállalat két alkalmazottja is az Amszterdam mellett történt repülőgép-szerencsétlenség kilenc halálos áldozata között van. A vállalat helyi idő szerint csütörtök este közleményben tudatta, hogy két munkatársa meghalt, egy harmadik megsérült az aznapi balesetben. Összesen négy Boeing-alkalmazott utazott az Isztambul-Amszterdam járaton.

Csütörtöki adatok szerint a kilenc halálos áldozat közül öten török, négyen pedig amerikai állampolgárok voltak. Szerda délelőtt zuhant le a Boeing 737-800 típusú, TK-1951-es számú járata. A gép leszállás közben csapódott be az A9-es autópálya és a reptér közötti területen. A repülőn 127 utas és 7 fős személyzet tartózkodott. A szerencsétlenség okát még vizsgálják, hivatalos eredmény a jövő hét elején várható. Szakértők szerint valószínűleg az egyik hajtómű mondta fel a szolgálatot.