Nagy felhajtásban házasodik a rákbeteg brit tévés

Vágólapra másolva!
Hatalmas érdeklődés mellett házasodott meg Jade Goody brit valóságshow-szereplő, akinél az orvosok gyógyíthatatlan rákbetegséget diagnosztizáltak. A korábban sokak által gúnyolt fiatal nő eldöntötte, hogy minél több pénzt akar csinálni a betegségét övező felhajtásból, és az összeget gyerekeinek adja.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a bulvársajtó, hanem a tekintélyes lapok is vezető hírként kezelik a relaity tévéshowkban feltűnt Jade Goody házasságkötését. A 27 éves nő rákbeteg, és orvosai közölték vele, hogy legfeljebb hónapjai vannak hátra.

Goody és vőlegénye, Jack Tweed a hétvégén házasodtak össze. Az előkészületekről folyamatosan tájékoztatták a sajtót, amely minden apró részletről beszámolt. Az OK! Magazin 700 ezer fontot (mintegy 240 millió forintot) fizet azért, hogy exkluzív beszámolót adhasson a szertartásról, a Living nevű tévécsatorna pedig már állítólag ki is fizetett 100 ezer fontot azért, hogy filmet forgathasson a történésekről - számolt be a BBC.

Goody nem is titkolta, hogy a célja az, minél több pénzt gyűjtsön össze a betegségét övező felhajtásból. Közölte azonban azt is, hogy a teljes összeget két fia, az ötéves Bobby és a négyéves Freddie fogja kapni.

A korábban ápolónőként dolgozó fiatal nő a Big Brother című valóságshowban tűnt fel, majd később más hasonló műsorokban is szerepelt, és kiadott egy önéletrajzi könyvet, fitnesz videókat készített és egy parfümhöz is a nevét adta. Sokan megkérdőjelezték műveltségét egyes elszólásai kapcsán és még rasszizmussal is vádolták, amikor az egyik műsorban gúnyos megjegyzéseket tett egy indiai szereplőre.

A betegséggel való küzdelme és elhatározása, hogy minél több pénzt gyűjt össze gyerekei javára ugyanakkor sokak véleményét megváltoztatta - jegyzi meg az AP hírügynökség. A korábban ellenséges sajtó is egyre pozitívabban viszonyul hozzá, az angliai és wales-i katolikus egyház vezetője, Cormac Murphy-O'Connor pedig kijelentette, hogy Goody egy "bátor nő". Megszólalt az ügyben Gordon Brown brit miniszterelnök is, aki tragikusnak nevezte a fiatal nő történetét.