Újabb két halottja van a londoni késeléseknek

Vágólapra másolva!
Bár a londoni rendőrség már kiemelt ügyként kezeli a tizenévesek elleni késeléses támadásokat, csütörtök éjszaka újabb két fiatal halt meg ilyen támadások során. A brit fővárosban tavaly 28 olyan gyilkosságot követtek el, amelynek tinédzser volt az áldozata.
Vágólapra másolva!

Két tizenéves halt meg késeléses támadásban csütörtök éjszaka Londonban - közölte a brit főváros rendőrsége. A Scotland Yard már tavaly nyáron jelezte, hogy immár járványszerűvé váltak a késeléses bűncselekmények, amelyek elsősorban a tizenévesek követnek el, hasonló korú áldozatok sérelmére.

Egy 18 éves fiatalt a város keleti részén fekvő Leytonstone negyedben szúrtak meg csütörtök éjjel. A fiú röviddel a kórházba szállítása után meghalt. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy a gyilkosság egy helyi bandák közti összetűzésben történt. London északnyugati részén, Wealdstone-ban egy 19 éves fiatalembert késeltek meg, aki a támadás helyszínén életét vesztette. Egy másik fiatal is megsebesült az incidensben.

Sir Paul Stephenson, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese tavaly külön egységet hoz létre a késsel elkövetett gyilkosságok felderítésére és megelőzésére. Londonban tavaly 28 olyan gyilkosságot - a legtöbb esetben késes támadást - követtek el, amelynek tinédzser volt az áldozata.