Felborult egy komp Bangladesben, százan eltűntek

Vágólapra másolva!
Elsüllyedt egy kis komphajó 150 emberrel a fedélzetén csütörtökön Banladesben, miután összeütközött egy homokkal megrakott hajóval. A mentőegységek eddig egy holttestet találtak, sokaknak sikerült úszva elérniük a partot, de legalább százan eltűntek. 
Vágólapra másolva!

Felborult és elsüllyedt egy folyami komphajó több mint 150 emberrel a fedélzetén csütörtökön Bangladesben, miután összeütközött egy teherhajóval. A balesetben körülbelül százan eltűntek - közölte a rendőrség. A szerencsétlenség a Kirthonkola folyón, Bariszál város körzetében történt, a fővárostól, Dakkától nagyjából 170 kilométerre.

A mentőegységek mostanáig egy női holttestet találtak meg. Mintegy ötvenen biztosan túlélték a balesetet: sokaknak sikerült úszva elérniük a partot, másokat a mentőegységek emelték ki a folyóból - közölte Nuruzzaman Csoudhuri rendőrségi illetékes. A szerencsétlenség körülményeiről mindössze annyit mondott, hogy a teherhajó homokot szállított. Most próbálják megállapítani, hogy pontosan hol helyezkedik el az elsüllyedt komp.

Bangladesben évente több száz áldozatot követelnek a kompbalesetek, kártérítést sem a halottak, sem az eltűntek családjának nem fizetnek. A dél-ázsiai országban sűrűn előforduló folyami baleseteket sokszor a legénység idézi elő hanyagságával vagy tapasztalatlanságával, de gyakori ok a hajók túlzsúfoltsága is. Hivatalos források szerint a csütörtökön elsüllyedt kompon is sok volt a potyautas.