Autóba rejtett bombát találtak Athénban

Vágólapra másolva!
Néhány órán belül két robbantási kísérlet is történt Athénban. Először egy fegyveres nyitott tüzet az egyik magántévé parkolójában, később pedig egy autóba rejtett pokolgépet találtak a Citibank épületénél. A görög rendőrség megsemmisítette a szerkezetet, a támadások miatt nem sérült meg senki.
Vágólapra másolva!

Megsemmisített egy autóba rejtett pokolgépet szerdán a görög rendőrség. Az autót a Citibank épületénél helyezték el a tettesek Athén északi részében. A hatóságok szerint a bank őrzővédője telefonon értesítette a rendőrséget arról, hogy egy elhagyott autó van az épületnél. A tűzszerészek nem sokkal reggel hét előtt megsemmisítették a pokolgépet.

A rendőrség közleménye szerint legalább három elmaszkírozott arcú személyt láttak, akik a járművet a helyszínen hagyták. Az időzített pokolgép gázpalackokból állt, amelyekbe ammónium-nitrátot töltöttek. A szerkezethez két óra, szárazelemek és gyutacs tartozott.

A görög fővárosban órákkal korábban egy fegyveres nyitott tüzet és hajított egy pokolgépnek tűnő tárgyat az Alter magántévé parkolójára. A robbanószerkezet nem lépett működésbe, és a lövöldözésben senki sem sérült meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínen talált lövedékek ballisztikai vizsgálata azt mutatta ki, hogy a fegyvert két héttel ezelőtt egy rendőrőrs megtámadásában használták, amiért a korábban ismeretlen csoport, a Forradalmárok Szektája vállalta a felelősséget. Közleményük szerint újságírók és politikusok is szerepelnek majd célpontjaik között.