Több mint negyven sérült egy cseh vonatbalesetben

Vágólapra másolva!
Összeütközött két személyvonat hétfőn Észak-Morvaországban. A balesetet az egyik mozdonyvezető figyelmetlensége okozta.Tíz embert kórházban ápolnak, hármójuknak a sérülése súlyos.
Vágólapra másolva!

Több mint negyvenen sérültek meg egy vasúti balesetben hétfőn délelőtt Észak-Morvaországban - közölte Katerina Subová, a cseh vasút észak-morvaországi szóvivője. Két személyvonat ütközött össze az Ostravához közeli Paskov településen. A balesetet az egyik mozdonyvezető okozta, aki nem vette észre a piros jelzést és szerelvényével ráhajtott a sínekre, amelyeken éppen egy másik vonat érkezett az állomásra.

A sérülteket a környék - Ostrava, Vítkovice és Frydek-Místek - kórházaiba szállították. Heten néhány napos kórházi kezelésre szorulnak, hárman súlyosnak minősíthető csonttörésekkel, agyrázkódással vannak kórházban. "Sérüléseik súlyosak, de nem életveszélyesek" - mondta újságíróknak Tomás Oborny, az ostravai kórház szóvivője.

A két szerelvényen összesen mintegy 6,5 millió korona értékű anyagi kár keletkezett. Az érintett vasútvonalon szünetel a forgalom, az utasok szállítását autóbuszokkal oldották meg. Subová szerint a két szerelvény eltávolítása és a vágányok ellenőrzése, rendbetétele az esti órákig eltart.

A baleset miatt fennakadások vannak a regionális vasúti közlekedésben, de késnek a Lengyelországba tartó, illetve az onnan érkező nemzetközi gyorsvonatok is.