Ötvenezer eurót zsákmányolt az Európai Parlament bankrablója

Vágólapra másolva!
Ötvenezer euró zsákmánnyal lépett meg az a férfi, aki csütörtökön kirabolt egy bankfiókot az Európai Parlament egyik brüsszeli épületében - írta rendőrségi forrásokra hivatkozva szombaton a belga sajtó.
Vágólapra másolva!

A szemtanúk által "hosszú hajúként" leírt, más források szerint "magát nőnek álcázó" ismeretlen személy pisztolynak látszó tárggyal pénz átadására szólította fel az alkalmazottakat az ING bank egyik földszinti fiókhelyiségében, a Paul-Henri Spaak (PHS) néhai belga államférfiról elnevezett épületben, a látogatóközpont közelében.

Nem tudni, hogy a fegyver valódi volt-e. Az illető, miután megkapta a pénzt, azonnal elmenekült a bankfiókból, amely a parlament épületkomplexumának egyik belső csarnokából nyílik. A rablás során személyi sérülés nem történt.

Az épületben tartózkodó EU-alkalmazottak egyike elmondta az MTI-nek, hogy egy szemtanú szerint az épületben, ahol a rabló elfutott, lehullott bankjegyek hevertek a padlón.

Egy épületszárnyat elfelejtettek lezárni

A PHS épületet gyorsan lezárták, de a több órás kutatás eredménytelen maradt. A feltételezések szerint azért, mert a rablás helyszínétől nem messze lépcső vezet egy olyan folyosóhoz, amely a PHS épületet a komplexum másik épületével, az Altiero Spinelli olasz politikusról elnevezett ASP szárnnyal köti össze. Ez utóbbi szárnyat elmulasztották időben lezárni, így onnan a tettes, akinek a jelek szerint jó helyismerete volt, nyugodtan kisétálhatott a Luxembourg tér nyüzsgő forgatagába.

A rablás idején az épületben tartózkodott egy nemzetközi konferencián részt vevő Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök, valamint II. Albert monacói herceg.