Lakóházra zuhant egy repülő New York államban - 50 halott

Vágólapra másolva!
Egy lakóépületre zuhant egy utasszállító repülőgép helyi idő szerint csütörtök este az Egyesült Államokban, a New York állambeli Buffalo külvárosában. A helyi hatóságok szerint a gépen utazó 49 ember közül senki sem élte túl a zuhanást, és egy földön tartózkodó ember is meghalt.
Vágólapra másolva!

A Continental légitársaság 3407-es számú járata zuhant le helyi idő szerint csütörtök este 10 óra után a New York állambeli Buffalo külvárosában egy lakóépületre - közölte a CNN helyi médiaforrásokra hivatkozva. A gép a becsapódás utábn lángokba borult.

A légügyi hatóságok szerint a 74 férőhelyes gépen 44 utas, 4 fős személyzet és egy szolgálaton kívüli pilóta tartózkodott. Az érintett megye vezetése egy sajtótájékoztatón közölte, hogy mindannyian életüket veszítették, és egy földön tartózkodó ember is meghalt - számolt be a New York Times. A CNN szerint könnyebb sérülésekkel kórházba vittek további két embert, akik a földön tartózkodtak.

Erie megye vezetője, Chris Collins azt mondta, hogy a Continental gépe 10 óra 20 körül zuhant le, öt perccel a tervezett landolás előtt. Egy lakóházba csapódott, és az épülettel együtt lángokba borult. Collins szerint további 12 házból kiköltöztették az embereket.

Az egyelőre nem világos, hogy tartózkodott-e valaki abban az épületben, amelybe a repülő becsapódott. Nem tudni azt sem, hogy milyen okból zuhant le a Continental 3407-es számú járata. A belbiztonsági minisztérium közölte: nincs jele annak, hogy terrorista merénylet történt volna.

"Elég hangos volt, de aztán egyszercsak megszűnt ez a hang. Egy-két másodperccel később aztán volt egy hatalmas robbanás. Azt hittem, valami eltalálta a házunkat. Megrázta a teljes házat" - idézte a BBC a becsapódás közelében lakó David Luce-t.

A repülőgép a newarki reptérről szállt fel és a buffalói Niagara Nemzetközi Repülőtérre tartott. A zuhanás idején gyenge hóesés és köd volt a környéken. "A torony azt közölte, hogy a gép egyszerűen csak eltűnt a radar képernyőről" - fogalmazott a helyi közlekedési hatóság szóvivője a Buffalo News szerint.

A repülő úgynevezett ingázó járat volt, tehát utasai feltehetően gyakran vették igénybe. A New York Times szerint egy Dash 8-as típusú repülőgép zuhant le, amely közvetlenül nem is a Continental, hanem a vele együttműködő Colgan légitársaság üzemeltetett.

A 44 utas között volt egy olyan nő, bizonyos Beverly Eckert, akinek férje a 2001. szeptember 11-i, a New York-i Világkereskedelmi Központ elleni terrortámadásban vesztette életét, az egyik toronyban dolgozott az eltérített repülőgépekkel végrehajtott merényletek idején. Az özvegy csütörtökön Buffalóba utazott, hogy néhai férjére emlékezzen annak 58. születésnapján. A 9/11-es tragédia után az áldozatok hozzátartozóinak szószólója, azon amatőr lobbisták vezető személyisége lett, akik azt sürgették, hogy a kongresszus tegyen többet a terrorizmussal szembeni védelem érdekében.