Holtan találtak egy magyar hajléktalant Rómánál

Vágólapra másolva!
Egy magyar hajléktalan holttestét találták meg Róma egyik elővárosban - számolt be róla pénteken egy olasz lap internetes kiadása. A férfi tüdőgyulladásba halt bele.
Vágólapra másolva!

Holtan találtak egy magyar hajléktalant a napokban az olaszországi Ostiában - jelentette pénteken az Il Messaggero nevű olasz lap internetes kiadása. Az utóbbi hat nap alatt összesen négy hajléktalan holttestére bukkantak Rómának ebben a tengerparti elővárosában. A másik három hajléktalan is bevándorló volt, mind lengyel állampolgárok - közölte az Il Messaggero.

Mind a négy elhunyt hajléktalan 40 és 50 év közötti volt. Ostia és Róma egy másik elővárosa, Dragoncello között éltek az utóbbi időkben. Az e heti hideghullám vált végzetessé a nélkülözéstől és kezeletlen betegségektől legyengült emberek számára. A magyar hajléktalannal tüdőgyulladás végzett. A Grassi nevű ostiai kórház halottasházába vitték a holttesteket, arra várva, hogy megszervezze a temetésüket a Szent Egyed katolikus közösség, amely igyekszik gondját viselni a hajléktalanoknak.

A magyar hajléktalant ismerősei a "magyar orvosnak" nevezték. A lap szerint a férfi jól beszélt olaszul, és sokszor elmondta barátainak, hogy diplomás, még kiutazása előtt, Magyarországon szerezte diplomáját - innen származott ragadványneve.