Halálra ítéltek Kínában egy sorozatgyilkost

Vágólapra másolva!
Nyolc ember meggyilkolásáért halálra ítéltek Kínában egy 35 éves férfit. A gyilkos áldozatai között egy két éves kisgyerek is volt.
Vágólapra másolva!

Halálra ítéltek hétfőn Kínában egy nyolcszoros gyilkost. Január 11-én vették őrizetbe a 35 éves sorozatgyilkost a Kína középső részén elterülő Hupej tartományban. Hsziung Csen-lin január 4-én fejszével agyonütött Luojang városban egy 43 éves nőt, aki kosarat adott neki, amikor megkérte a kezét. Megölte a nő kétéves unokáját is.

A nyomozás során hat további holttestet talált a rendőrség a Hsziung tulajdonában lévő hulladéktelepen, három férfiét és három nőét. Mind idősebb emberek voltak, és a gyilkos, aki hulladékok gyűjtésével és újrafeldolgozásával kereste a kenyerét, mindegyiküket alkalmazta korábban hulladéktelepén. Nem derül ki a jelentésekből, mikor és miért végzett velük.

A nyomozók véres baltákat és kalapácsokat is találtak a helyszínen. A tettes bevallotta gyilkosságait. Az ítélet még nem jogerős, mert halálbüntetések esetében automatikusan a legfelsőbb bíróság elé kerül az ügy a kínai törvények értelmében.