Farkasok garázdálkodnak a kárpátaljai Técsői járásban

Vágólapra másolva!
Az ukrajnai Técsői járás falvaiban több alkalommal is farkasok támadtak háziállatokra, sőt egy erdészre is megpróbálták rávetni magukat a ragadozók. Az elszemtelenedett állatok fényes nappal is támadnak.
Vágólapra másolva!

Farkasok tizedelik a háziállatokat az ukrajnai Técsői járás falvaiban. Sirokij Luh (Széleslonka) községben három farkas próbált betörni az egyik gazda istállójába. Az ott tartott tehenet és sertéseket az mentette meg, hogy a ragadozókra rátámadt a házőrző kutya, így azt tépték szét - közölte az ungvári zakarpattya.net internetes hírportál.

A jelentés szerint Ruszka Mokra (Oroszmokra) faluban két farkas fényes nappal három disznót és egy birkát ölt meg egy akolban. A szomszéd település, Lopuhiv (Bruszturán) egy háztáji gazdaságában egy fiatal hízóbika és tíz juh lett a farkasok éjszakai támadásának áldozata. Ternovo (Kökényes) falu egyik istállójában egy kecskét, több pulykát és tyúkokat téptek szét a ragadozók.

Az ugljai erdőgazdaság erdészét, Mihajlo Dancsát két farkas támadta meg a terület bejárása során. A puskával védekező erdész leterítette az egyik állatot.