Titkos katonai dokumentumokat találtak egy német utcán

Vágólapra másolva!
A német hadsereg első számú tisztjének elhagyott, titkos iratait találták meg járókelők egy német város utcáján. A titkosított telefonszámokat és címeket is tartalmazó mappát valószínűleg a tiszt testőre ejtette el.
Vágólapra másolva!

Wolfgang Schneiderhanhoz, a német hadsereg (Bundeswehr) főszemlélőjéhez tartozó dokumentumokat talált a hesseni Bad Soden egyik utcáján egy járókelő. Schneiderhan a német hadsereg első számú tisztjének számít, az általa elhagyott dokumentumok pedig szigorúan titkosak voltak.

A papírok között volt egy szolgálati igazolvány, egy átlátszó mappa, benne egy éppen véget ért szolgálati út anyagaival - erősítette meg a védelmi minisztérium szóvivője szombaton Berlinben.

A január végén felfedezett dokumentumokat Schneiderhan egyik kísérője - a müncheni Focus magazin szerint testőre - vesztette el, amikor kiszállt a főszemlélőt kísérő járműből. A papírokra egy asszony bukkant rá egy szálloda előtt, s átadta azokat a helyi rendőrségnek.

A Focus magazin szerint az elveszett dokumentumokhoz tartozott egy oltási igazolvány, valamint titkosított címek és telefonszámok listája is.