Fejbe lőttek egy csecsen városvezetőt Moszkvában

Vágólapra másolva!
Fejbe lőtték Groznij volt polgármester-helyettesét Moszkvában szerda éjjel. A férfi korábban a csecsen fegyveres testületek tevékenységéért felelt.
Vágólapra másolva!

Meggyilkolták Moszkvában Gilani Sepijev volt grozniji polgármester-helyettest, a 36 éves csecsen férfit háromszor fejbe lőtték. A fegyveres testületekkel foglalkozó csecsenföldi minisztérium szerint Sepijev meggyilkolása összefüggésben állhat korábbi tevékenységével, polgármester-helyettesként ugyanis a fegyveres testületek tevékenységének koordinálása is a feladatai közé tartozott. A Sepijev-ügy már nem az első nagy feltűnést keltő, csecsenek ellen elkövetett gyilkosság az utóbbi időben Moszkvában.

Szeptemberben az orosz kormány épületétől karnyújtásnyira fényes nappal lelőtték Ruszlan Jamadajavet, a duma volt képviselőjét. Az ismeretlen tettes tüzet nyitott Jamadajev kocsijára, amelyben Szergej Kizjun, Csecsenföld volt katonai parancsnoka is ült. A Jamadajev-fivérek korábban szembekerültek Ramzan Kadirov csecsenföldi elnökkel. Néhány hete a csecsenföldi belügyminisztérium magas rangú képviselői tüzet nyitottak Moszkvában egy autóbuszra, miután annak vezetője nem engedte előre Mercedesüket. Moszkvában az éjszaka egy másik hasonló gyilkosság is történt: lelőttek egy korábban kőolajjal foglalkozó grúz vállalkozót.