Vitázik Szlovákiával a dunaszerdahelyi fociklub

Vágólapra másolva!
A dunaszerdahelyi DAC futballklub szerint nem igazak a szlovák belügyminisztérium állításai, miszerint a tavaly novemberi DAC-Slovan meccsen szurkolóik törvényt sértettek volna. Szlovákia szerint ez indokolta a rendőrök beavatkozását, a klub szerint viszont erre eddig semmilyen bizonyítékot nem szolgáltattak. A meccsen szlovák rohamrendőrök nyomultak be az egyik szektorba - 16 magyart előállítottak, a 11 sérült közül 5 magyar szurkoló volt.
Vágólapra másolva!

A dunaszerdahelyi DAC futballklub, valamint a helyi szurkolók klubja, a Yellow Blue Supporters hétfőn nyilatkozatban utasította vissza a szlovák belügyminisztérium vádját, miszerint a novemberi DAC-Slovan bajnoki mérkőzésen a dunaszerdahelyi klub és a szurkolók törvényt sértettek.

A szlovák belügyminisztérium a múlt hét csütörtökön közölte, hogy befejezte a labdarúgó-mérkőzésen történt rendőri beavatkozás felülvizsgálatát, és megállapította, hogy a beavatkozás indokolt volt, mert a klub és a szurkolók törvényt sértettek.

A klub hétfői nyilatkozata szerint viszont a szlovák hatóságok "semmilyen bizonyítékkal nem szolgáltak mind a mai napig, hogy miért rohantak be a rendőri egységek abba a szektorba, ahol a hazai és magyarországi szurkolók buzdították a DAC csapatát. Semmiféle video- vagy hangfelvételt nem hoztak nyilvánosságra, három hónap elteltével sem" - írta a DAC futballklub.

A november 1-jén játszott dunaszerdahelyi DAC-Slovan labdarúgó-mérkőzésen szlovák rohamrendőrök benyomultak a hazaiak szektorába - ahol magyarok is voltak -, és rátámadtak az emberekre. Összesen 31 drukkert állítottak elő, köztük 16 magyar állampolgárt. Tizenegyen megsérültek, köztük öt magyarországi szurkoló.

A mérkőzésen történt rendőri beavatkozás feszültséget okozott Szlovákia és Magyarország között. A magyar fél aránytalannak tartotta a rendőri beavatkozást, és annak jogosságát alátámasztó bizonyítékokat követelt a szlovákoktól. A szlovák rendőrség azt állította, hogy bizonyító erejű videofelvétellel rendelkezik, ezt azonban a mai napig nem adta át Magyarországnak. A pozsonyi sajtó szerint valószínűleg nincs ilyen felvétele a szlovák rendőrségnek.