Tűzvész Oroszországban, 23 holttestet találtak

Vágólapra másolva!
Huszonháromra emelkedett az észak-oroszországi Komi Köztársaságban lévő idősek otthonában keletkezett tűz halálos áldozatainak a száma - közölte vasárnap reggel a rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma.
Vágólapra másolva!

Egy ápolónő és szociális munkás sorsa azonban még továbbra sem ismert - fűzte hozzá a tárca illetékese. A Sziktivkartól, a köztársaság közigazgatási székhelyétől 150 kilométerre lévő otthonban a minisztérium adatai szerint 29 ember tartózkodott - a személyzettel együtt - a helyi idő szerint röviddel este hat után kitört tűzvész idején.

A tüzet csak az éjszakai órákra sikerült lokalizálni a Podjelszk faluban lévő veteránotthonban. Három ember élte túl a tűzvészt.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint a tűzoltókat csak későn riasztották, és noha alig negyed óra alatt a helyszínre értek, kiérkezésükkor már hatalmas területen, 1100 négyzetméteren lángoltak az egyszintes, rönkfából emelt régi épület helyiségei, gyakorlatilag az egész otthon égett. Beszámolók szerint az otthonban születésnapot ünnepeltek közvetlenül a tűzvész előtt.