Ismét légicsapást mért Izrael a Gázai övezetre

Vágólapra másolva!
A Hamász radikális mozgalom feltételezett támaszpontja és csempészalagutak ellen intézett légicsapást vasárnap az Izraeli légierő a Gázai övezetben. A támadás az után történt, hogy hajnalban és délután rakétákat és aknákat lőttek ki az övezetből Izrael déli részére.
Vágólapra másolva!

Izraeli harci gépek légicsapás mértek vasárnap este a Gázai övezetre - közölték szemtanúk és az övezetet ellenőrző Hamász radikális palesztin szervezet. Az egyik rakéta az övezet tengerpartján egy lakókocsi-tábort, a Hamász egyik biztonsági támaszpontját találta el. Ezt megelőzően - valószínűleg izraeli figyelmeztetésre - evakuálták a támadás színhelyén lévő falu lakóit. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az al-Dzsazíra arab hírtévé angol nyelvű honlapján azt közölte, támadás ért egy használaton kívüli rendőrőrsöt és legalább hét csempészalagutat az övezet és Egyiptom határán. Hoda Abdel Hamid, az al-Dzsazíra gázai tudósítója szerint az izraeli hadsereg azt közölte, a támadások a légicsapások újabb hullámának kezdetét jelentik. A támadás néhány órával az után történt, hogy Ehud Olmert izraeli miniszterelnök kijelentette: Izrael "aránytalanul" erősen fog reagálni a Gázai övezetből a tűzszüneti megállapodás ellenére kilőtt rakétákra.

Délután három ember, két katona és egy civil megsebesült egy dél-izraeli faluban a Gázai övezetből kilőtt aknák robbanásában. Hajnalban is becsapódott négy palesztin rakéta Izrael déli részén, de ezek nem okoztak sérüléseket vagy károkat. A támadásokat az Al-Aksza Mártírjai Brigádok nevű, a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalomhoz kapcsolódó fegyveres szervezet vállalta magára.