Sok áldozat lehet egy kigyulladt orosz idősotthonban

Vágólapra másolva!
Közel kéttucat ember veszthette életét egy tűzvészben az észak-oroszországi Komi köztársaságban. A lángok egy idősotthonban lobbantak fel, és a tűzoltókat későn értesítették. Vasárnap hajnalig 12 ember holttestét találták meg.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy idősek otthona szombaton a Komi Köztársaságban, csak három embert sikerült kimenekíteni a lángokból, 23 ember sorsa egyelőre ismeretlen. Vasárnap hajnalig 12 holttestre bukkantak a romok között a tűzoltók.

A Sziktivkartól 150 kilométerre fekvő Bodejszkben lévő otthonban összesen 26 ember tartózkodott a helyi idő szerint röviddel este hat után kitört tűzvész idején. A tüzet csak az éjszakai órákra sikerült lokalizálni. A tűzoltók jelenleg a leomlott épületszerkezetet locsolják, és a törmelékeket takarítják.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a tűzoltókat későn riasztották, és noha alig negyed óra alatt a helyszínre értek, kiérkezésükkor már hatalmas területen, 1100 négyzetméteren lángoltak az egyszintes, rönkfából emelt régi épület helyiségei.

Az otthonban állítólag születésnapot ünnepeltek közvetlenül a tűzvész előtt.