Ismét bombázta a Gázai övezetet Izrael

Vágólapra másolva!
Mind  palesztinok, mind az izraeliek megsértették a fegyverszünetet a Gázai öveteben. A palesztinok szerda éjszaka rakétát lőttek ki egy kibusra, válaszul az izraeli légierő lebombázott egy feltételezett fegyvergyártő műhelyt az övezet déli részén.
Vágólapra másolva!

Izraeli harci gépek csütörtök reggel bombázták a Gázai övezet déli részét, nem sokkal azt követően, hogy palesztin fegyveresek egy rakétával izraeli területet támadtak - közölték szemtanúk és a Hamász radikális palesztin szervezet. Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette a légicsapás hírét. Azt állította, hogy egy fegyvergyártó műhely volt a célpont. Ezt a palesztin rakétacsapásra válaszul támadták meg.

Szemtanúk szerint egy öntöde dőlt romba Rafah városában a Gázai övezet Egyiptommal határos részében. Egyelőre nem érkeztek jelentések a támadás sebesültjeiről. Az al-Dzsazíra arab hírtévé szerint a szerda éjszakai rakétatámadásért az Al-Aksza Mártírjainak Brigádja nevű fegyveres szervezet vállalta a felelősséget, amely a Hamásszal rivális Fatah mozgalom fegyveres csoportja. A rakéta egy izraeli katonai szóvivő szerint Rehim kibucnál csapódott be Eskhol térségében.

Ez volt a második izraeli bombázás a Gázai övezetben azóta, hogy január 18-án Izraeli leállította 22 napig tartó hadműveletét. Izrael szerdán, egy nappal azt követően, hogy palesztin fegyveresek megöltek egy izraeli katonát az övezet határa mentén, csempészalagutakat bombázott, amelyen keresztül fegyver jut Egyiptomból a Gázai övezetbe.