Több éve kezelték a pápát fellökő nőt

Vágólapra másolva!
Két év alatt többször is kezelték pszichiátriai problémái miatt azt a nőt, aki a karácsonyi misén megpróbált XVI. Benedek pápa közelébe jutni. A pápát elsodró, olasz-svájci állampolgárságú nő egy svájci klinikán töltött hónapokat.
Vágólapra másolva!

Több éve kezelték pszichiátriai problémákkal azt a nőt, aki meglökte a pápát a karácsonyi vatikáni misén. A 26 éves, olasz-svájci állampolgárságú nő, Susanna Maiolo svájci források szerint Frauenfeldbe, a svájvi Thurgau kanton központjába való. A Teleturi nevű helyi tv-csatorna úgy értesült, hogy a nő 2006 és 2008 között pszichiátriai problémái miatt többször is hónapokon át tartó klinikai kezelésre szorult.

Maiolót csütörtökön őrizetbe vette a vatikáni csendőrség, majd a Vatikánhoz közeli Szentlélek klinikára szállították át, ahol pszichiátriai osztályon kezelik. Orvosainak azt bizonygatta olasz sajtójelentések szerint, hogy "nem akart kárt okozni a Szentatyának".

A korlátokon átugorva a nő a pápához akart eljutni, de a biztonsági szolgálat elsodorta, közben rántotta földre XVI. Benedek pápát. A katolikus egyházfőt azonnal felsegítették, s - mivel láthatóan nem esett baja - azonnal folytatta a csütörtök éjszakai karácsonyi szertartást. Maiolo egy évvel ezelőtt már megpróbált a pápa közelébe férkőzni, de akkor ezt idejében megakadályozták, így az esetnek nem lett különösebb következménye.

Az olasz-svájci nő ügyét a vatikáni igazságszolgáltatási szervek vizsgálják, a Szentszék törvényei szerint zajlik majd az eljárás. Az olasz hatóságokat csak vatikáni kérésre lehet bevonni az ügybe, az olasz-vatikáni konkordátum előírásai alapján.